2014.07.13.
22:25

Írta: Kreatívan

Ékszertartó készítése parafából

DIY: Ékszertartó készítése parafából

Új lakásba költöztünk, mindennek megtaláltuk a helyét, de az ékszereimmel szokás szerint nem tudtam mit kezdeni.  Neki álltam a keresésnek, hogy egy olyan megvalósítható tárolási módszert találjak, amivel az eddigi rendszerezési gondokat megszüntethetem. Gubancolódnak, elkeverednek, és amit éppen szeretnénk viselni az sosincs meg…

Sok ötletet találtam, de olyat szerettem volna, ami helytakarékos, olcsó, könnyen kivitelezhető, de mutatós. Az ötlet Katalyn Brooke blogger oldaláról származik, aki lépésről lépésre bemutatja a parafalapból készíthető ékszertartót.

corkboard-jewelry-organizer-682x1024.png

Hozzávalók:

Parafalapok (hosszas kutatás után a Praktikerben sikerült találjak, már kész kocka lapokat, így nem kellett tekercsben vegyem, és kivágjam), különböző mintájú stencilek, akril festék, stencil ecset (szivacs ecset vagy tupfoló ecset), gyöngyházfejű dekor gombostű.

A parafa ékszertartó költsége körülbelül 2. 700 Ft,-. A sablonok között nagy a választék, és nagy az árkülönbség is.

 DIY 01.JPG

Lépésről lépésre:

Miután beszereztünk mindent, neki is kezdhetünk, de csak szépen lassan. Válasszuk ki, hogy melyik sablonnal szeretnénk dolgozni, és mérjük ki, hogy a minták hogyan férnek a parafa lapon, úgy, hogy jól mutassanak. 

Stencil használta nem bonyolult, de kezdőknek ajánlom, hogy próbálják ki előtte egy falapon (hobby boltokban kapható).  A sablont a lapra rakjuk, és finom nyomkodva felvisszük a felületre a festéket.

 DIY 06.JPG

Ha első alkalommal halvány a minta, várjunk egy keveset és ismét nyomkodjuk rá az ecsetet. Nem érdemes nagyon rányomni a szivacsot, mert a festék befolyik a stencil alá és elkenődik a minta. Használjunk inkább szivacsot, mert szebb mintát kapunk a végén.A biztonság kedvéért hagyjuk a mintánkat egy napig száradni, mielőtt az elkészült tárgyat használatba vesszük.  

Ha megszáradt jöhetnek a gombostűk és az ékszerek, és mehet is a falra fel.

Kész is! J

 DIY 00.jpg

Te hogyan tárolod az ékszereidet? Amennyiben Te is kipróbálod otthon, várom a képeket róla, illetve az egyéb ékszertárolási ötleteiteket!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eljkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr456506023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása