2015.07.22.
13:11

Írta: Kreatívan

DIY: Préselt virágos telefontok

Gyorsan telnek a napok, lassan itt a nyár vége, és azon kapjuk a fejünket, hogy elmúlt ez a szép időszak. Már megint. Adok egy tippet ahhoz, hogy hogyan tudjuk megőrizni a nyár szépségét!

Ki ne szeretné a virágokat?! Otthonunkat, irodánkat, asztalunkat szépíteni/díszíteni vele. A virág préselése egy nagyszerű módja annak, hogy megőrizzük a természetes szépségét, és unalmas telefonjainkat élénk színekkel és egy csipetnyi természettel feldobhassuk.etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-012.jpg

 

Nézzük, hogy mire is van szükségünk egy virágos telefontok elkészítéséhez: préselt szárított virágok, fehér telefontok-telefonodhoz illő méretben, bármilyen kézműves ragasztó, mely átlátszó (decoupage ragasztó), két komponensű, hobbi epoxi gyanta (a kiszerelésben lesz pohár, és keverő pálcika), acetonos körömlakklemosó, fülpiszkáló, glitter (opcionális).

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-1.jpg

Első lépésként szárítsuk ki a virágokat. :)  Pár fontos információ a szárítással kapcsolatosan!  Ha már megvan, hogy milyen virágokat szeretnénk hazavinni, a legjobb ha már rögtön száraz papírok közé tesszük, hogy ne változtassák az alakjukat. Hazaérve úgy igazítsuk őket, hogy ne érjenek egymáshoz, további rétegeket megfelelően válasszuk el egymástól. Száraz, meleg helyen hagyjuk száradni őket, és tetejére rakjuk minél több súlyt. Néhány hét alatt tökéletesre száríthatjuk.

Második lépésként helyezzük el a préselt virágokat, olyan kompozícióban, ahogyan tetszik. Egymásra helyezés esetén figyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag. Ne feledjük, hogy a gyanta hatására a világos színek sötétednek majd. Ha ez kész, jól jegyezzük meg, hogy hogyan is képzeljük el a tokot! Ragasszuk fel a virágokat!

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-003.jpgetsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-002.jpg

 

Most jön a neheze... a gyanta elkészítése :) Győződjön meg róla, hogy egy jól szellőző helyen van. A hobbi célra árult műgyanta készletek a gyantán és a második komponensen kívül általában keverőedényt, keverőpálcát és kesztyűt is tartalmaznak, mellyel biztonságosan elkészíthető házilag is a kikevert epoxigyanta.Sokan félnek a műgyanta használatától és nem alaptalanul. Mindig olvasd el az előírásokat, és a szerint használd! A gyártó előírásai szerint, pontosan adagolják és keverjék el a gyantát. A keveréshez a gyanta első összetevőjét jól fel kell keverni, majd a megadott mennyiségű komponenst hozzá kell keverni. A gyanta valószínűleg fel fog buborékosodni, mert a keverés közben levegőt juttatsz be, de ne aggódj el fognak tűnni. Várj egy kicsit, míg a gyanta el kezd sűrűsödni, a buborékok pedig feljönnek a tetejére, és a nagy részük el is tűnik. Ezután össze kell dolgozni a két összetevőt, majd a felhordáshoz használt pohárkába át kell önteni, és egy utolsó keverést kell még adni neki.

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-008.jpgetsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-009.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

És jöhet az öntés :) Nagyon óvatosan és nagyon lassan! Ha nem vagy biztos a kezedben, félsz, hogy megborul és szétfolyatod a gyantát, inkább csak csepegtesd a pálcikával. Mindig csak középre, és onnan a pálcikával kell kifelé simítani. Előfordulhat, hogy az öntéskor buborékos lesz, óvatosan fújd ki. Ha száradáskor veszed észre, akkor egy kis lánggal tudod eltüntetni őket.

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-011.jpg

A gyanta keményedését több tényező is befolyásolhatja. 1-2 nap a száradási ideje. A száradást figyeld, 1-2 óra múlva ha elkezdene megfolyni, a széleit acetonnal töröld át.

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-013.jpgA gyanta keverésével és öntésével kísérletezz, próbálkozz, meglátod, hogy nem is olyan bonyolult!

etsyhowto-diy-howto-iphonecase-pressedflowers-finished.jpg

Kész is! :) Most már a megszépült, virágos telefonoddal tudod fogadni a hívásokat! ;)

Amennyiben Te is kipróbálod otthon, várom a képeket, illetve egyéb ötleteket! Én már kezdem is a virágok szárítását, és beszámolok majd róla, hogy hogyan sikerült! :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: DIY Lépésről lépésre préselt virág

A bejegyzés trackback címe:

https://eljkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr557551382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása